UDRUŽENJE "ŽENE I VINO" NOVI SAD

Udruženje „Žene i vino“ osnovano je 2012. godine sa idejom da okupi pripadnice lepšeg pola koje su ljubitelji vina i da light motiv njihovog okupljanja uvek bude vino. Međutim, tržište je ovo udruženje vrlo brzo prepoznalo kao prave promotere srpskih vina, pa se fokus Udruženja usmerava na vinski turizam i promociju vina.

Jedan od najvećih projekata ovog Udruženja je projekat pod nazivom „Carigradski vinski drum“ zasnovan na istorijskoj priči o rimskom trgovačkom putu koji je povezivao Beograd i Carigrad, odnosno Konstantinopolj, i na uverenju da je upravo ovim putem vinova loza iz Persije stigla u Evropu. Projekat ima za cilj da poveže vinare u Srbiji, a naročito žene u svetu vina,  i da zajedno na najbolji mogući način predstave svetu naša vina kao brend. Međutim, što je još važnije, ovaj projekat će promovisati čitavu Srbiju kao turističku destinaciju i zemlju koja ima veliko prirodno, istorijsko i kulturno bogatstvo, kao i veoma važnu stratešku poziciju na Balkanu. Za dalju realizaciju ovog projekta neophodna im je pomoć i podrška u vidu finansiranja različitih promotivnih aktivnosti, nastupa na sajmovima u inostranstvu, kreiranje sajta i promotivnih videa na engleskom jeziku i slično.

Iako na prvi pogled deluje da je vinogradarstvo i vinarstvo muški posao, žene su tu tradicionalno prisutne odvajkada, iako nevidljive, potpuno su nezamenljive. Ovo udruženje okuplja žene koje su potpuno svesne svojih sposobnosti, znaju šta žele i mogu, i dovoljno su hrabre da to isto i ostvare. Zato se nadaju da će što veći broj ljudi i institucija prepoznati njihov elan i želju da srpska vina predstave svetu kao brend naše zemlje.

posetite nas

Adresa: Beograd, Kumodraška 114

pozovite nas

zeneivino.ns@gmail.com
www.ženeivino.com