UDRUŽENJE "VREDNE RUKE" BOTOŠ

Udruženje žena „Vredne ruke“ iz Botoša osnovano je 2007. godine. Žene su se okupile kako bi u najboljem svetlu prezentovale svoje mesto i svoje radove, ali i kako bi izdvojile vreme koje će posvetiti sebi, druženju i putovanjima.

Botošanke su čuvene po banatskom kulinarskom specijalitetu gibančicama. Na svakoj manifestaciji na kojoj se pojave s ovim proizvodom, traži se gibančica više. Odlične su kuvarice i majstori za tradicionalne kolače. Zato su ove žene rado viđeni gosti na brojnim manifestacijama širom Srbije gde se predstavljaju svojim proizvodima.

Isto tako, Botošanke su veoma dobre domaćice. Svake godine organizuju Uskršnju izložbu jaja u svom mestu kojom na pravi način animiraju i mališane iz sela. Krajem juna ukusnom večerom dočekuju veslače Tamiške regate na Botoškoj čardi.

Udruženje poseduje razboj i tako uspešno nastavlja seosku tkačku tradiciju praveći unikatne krpare za koje duže vreme pokušavaju da pronađu adekvatno tržište. Nadaju se da će im učešće u projektu „Jaka žena, snažno selo“ pomoći u tome, kao i da će od donatora uspeti da obezbede sredstva za adaptaciju zajedničkih prostorija Udruženja.

posetite nas

Adresa: Botoš ,T.Markovića 75

pozovite nas

tel: 023/ 877552 062/8580973 email:mz.botos@grad.zrenjanin.rs