UDRUŽENJE ŽENA "VIŠNJA" GRGUREVCI

Udruženje je osnovano 2008. godine s ciljem da se pomogne lokalnoj zajednici. Ime su odabrale zbog drvoreda višanja po kojima su Grgurevci poznati i zbog kojih selo svakog proleća izgleda poput malog raja.

 Ove žene su pokretači svake radne akcije u svom selu, a sve to s idejom i željom da selo bude lepše i da se u njemu bolje živi. Pokrenule su akciju obnove fasada na ruiniranim objektima, uređenja parka i dečijeg igrališta. Uspele su i da opreme muzejsku etno sobu. Od Kulturno-prosvetne zajednice Srbije dobile su priznanje za doprinos razvoju lokalne zajednice i očuvanju kulture i tradicije Srema.

Članice Udruženja “Višnja” uvek imaju vremena i da se druže sa drugim udruženjima, posećuju razne manifestacije na kojima prezentuju svoje Grgurevce i kulturu Srema.  Najveću pažnju posvećuju manifestaciji koju organizuju, „Kolo Srema“, gde svake godine vredne ženske ruke pripreme preko tri hiljade krofni za posetioce.

Od projekta “Jaka žena, snažno selo” očekuju da steknu nova iskustva i nova znanja jer se raduju svemu što im donosi novine. Iskreno se nadaju da će uskoro biti poznate po domaćim proizvodima od višnje.

posetite nas

Adresa: Grgurevci 22213,Školska 11

pozovite nas

tel: 064 44 91 773
email: udruzenjevisnja@gmail.com