SOCIO-EKOLOGIČNO DEČ

Priča udruženja žena „Socio-ekologično“ počinje 1991. godine, kada je Ružica Mrkalj sa grupom motivisanih žena odlučila da doprinese očuvanju životne sredine. Nastao je ekološki pokret u okviru kog su se sprovodile različite akcije, od čišćenja i odvoženja smeća iz Deča do očuvanja prirodnog rezervata Obedske bare. Međutim, u selu je bila potrebna pomoć starijim licima, pa je 2011. godine nastalo udruženje žena „Socio-ekologično“. Osim starih, vredne i motivisane žene pomažu i deci. Za učenike završnih razreda osnovnih škola pećinačkih opština organizuju profesionalnu orijentaciju, kako bi deca lakše izabrala srednju školu i buduće zanimanje. Svakog aprila, ovo udruženje organizuje Sajam profesionalne orijentacije, kako bi se maturanti upoznali sa programom i smerovima srednjih škola iz Pećinaca i okruženja.

Žene na čelu sa Ružicom aktivno pomažu i Folklornom društvu „Mali svitac“ iz Deča, a svake godine se na platou ispred dečkog pravoslavnog hrama uz pomoć roditelja organizuje koncert „Svitac i prijatelji“.

Ovo udruženje je pravi pokazatelj da dobrom saradnjom svaki cilj postaje lako dostižan. Sve što je potrebno su dobra ideja i volja da se stvari promene!

posetite nas

Adresa: Deč 22441,Braće Savić 16

pozovite nas

tel: 062/575 298
vps.ruzicamrkalj@gmail.com