MAJKINA RADIONICA

Vatromet ljubavi, energije i ideja – eto šta se desi kad se udruži tri generacije kreativnih žena iz jedne porodice. Upravo je po tome prepoznatljiva banoštorska „Majkina radionica“ u kojoj nastaju unikatni suveniri i ukusni vojvođanski specijaliteti.

Udruženje je osnovano  još 2010. godine s ciljem da čuva vojvođansku tradiciju i ojača turističku ponudu Banoštora. Njihova ideja je da tržištu ponude nešto što je drugačije, unikatno, a smatraju da je ključno napraviti dobar spoj tradicionalnog i modernog, uzimajući najbolje iz prošlosti i sadašnjosti. Zato šiju, vezu, oslikavaju sve šro im dođe pod ruku.

Učestvovale su na mnogim projektima koje je raspisivala AP Vojvodina i na taj način sticale nova znanja koja su prenosile i svojim sugrađankama, kako bi svi zajedno bili konkurentni u oblasti etno turizma. Zajedno sa lokalnim vinarijama nastupaju na raznim turističkim manifestacijama, a svoje proizvode plasiraju i gostima vinarija. Na taj način se ovo udruženje uključuje i u vinski turizam.

Kao i kod većine malih udruženja i preduzeća, glavni problem sa kojim se susreću su nestalni izvori finansiranja projekata, pa tako članice Udruženja “Majkina radionica” ne uspevaju da završe svoj objekat i prostorije Udruženja.

posetite nas

Adresa: Banoštor, Beočin, 21 312,Nikole Pašića bb

pozovite nas

tel: 062/130 7971
majkinaradionica@yahoo.com