INKLUZIVNI KREATIVNO-EDUKATIVNI CENTAR "IN" SREMSKA MITROVICA

Inkluzivni kreativno-edukativni centar „IN“ nalazi se u administrativnom centru Sremskog okruga. Mirjana Novković svoju porodičnu kuću pretvorila je u mesto koje pruža snažnu podršku marginalizovanim grupama, među kojima su i žene.

Ovo udruženje poseduje trening centar sa demo baštom namenjen svima onima, a prvenstveno ženama, koje sebe vide u poljoprivredi, cvećarstvu, vrtlarstvu I organskoj proizvodnji. Uz pomoć stručnjaka organizuju obuke iz ovih oblasti.

S obzirom na to da je u fokusu rada ovog udruženja socijalna zaštita, poslednji projekat se odnosio na ekonomsko osnaživanje žena s invaliditetom. Naime, zamislili su da žene iz projekta prođu njihove obuke, zatim se umreže, obezbede tako kontinurianu proizvodnju različitih proizvoda koje bi uz pomoć centra “In” dalje plasirale na tržište. Jer da bi se prepoznao kvalitet i opstalo na tržištu, neophodno je imati kontinuitet u proizvodnji.

Cilj im je da od sopstvenih proizvoda, koji nastaju kao produkt obuka, sami finansiraju svoje aktivnosti i ne zavise od projekata.

posetite nas

Adresa: Sremska Mitrovica 22000 Rumski drum 65

pozovite nas

tel: 063/8621 860
miranovkovic65@gmail.com