UDRUŽENJE ŽENA BELO BLATO

Ovaj interesantan ženski klub postoji već 20 godina, a svoju tradiciju vuče još iz vremena Drugog svetskog rata i organizacije AFŽ, čime se članice posebno diče. Njihov cilj je da ujedine stanovništvo različitih nacionalnosti i tako očuvaju multietničku sredinu i specifičnu kulturu svog sela, a pre svega da sačuvaju selo iz kog se mladi masovno iseljavaju.

Udružene najradije prave razne kulinarske specijalitete svojstvene svim nacionalnostima iz sela. Nadaleko su poznate po svojim šam rolnama koje su registrovale kao brend. Jedna od članica, Marija Hanjik, veze specifične goblene na crnom platnu, zbog kojih i turisti iz inostranstva rado svraćaju u Belo Blato.

Udruženje ima ideju da kroz projekat “Jaka žena snažno selo” obezbedi dva plastenika sa rasadom cveća i jagoda. Na taj način rešilo bi se nekoliko problema u selu: stvorila bi se nova radna mesta za žene, mladima bi se pružila šansa za posao i stvorio razlog za ostanak u selu, selo bi dobilo cvećaru koju samo snabdeva, a Udruženje bi zahvaljujući prihodima postalo samoodrživo i ne bi zavisilo od projekata. Nadamo se da će i ovo selo zahvaljujući ovom projektu zaživeti.

posetite nas

Adresa: Belo Blato 23 205,Ive Lole Ribara 15

pozovite nas

tel: 064/538-75-06
klubzenabeloblato@gmail.com
totksenija@gmail.com